"Зелено движение" ще се яви на изборите без ПП-ДБ

Настоящият формат се доказа като недостатъчно ефективен за защитата на демократичните принципи, посочват от партията

15.04.2024 | 17:09 Редактор: Вяра Димова

Националният съвет на ПП "Зелено движение" взе решение партията да се яви на изборите за Европейски парламент и Народно събрание на 9 юни във формат, различен от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България". Настоящият формат се доказа като недостатъчно ефективен за защитата на демократичните принципи и отстояването на ключови за България реформи. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Решението е било взето от партийните органи.

"Зелено движение" традиционно привлича широко участие на граждански активисти в листите си. Участието под такава форма е значително по-трудно и с много неизвестни, но в "Зелено движение" имаме смелостта да отстояваме без компромис каузите си за чиста природа и честна политика, както сме го правили винаги досега в 16-годишната история на партията", посочват от партията в позиция до медиите.

"Влияние върху избора оказва и фактът, че принадлежим към отделно европейско политическо семейство - Европейските Зелени, със своя проевропейска идентичност, както и решението на Националното събрание на "Зелено движение", което не позволява коалиране с партиите на статуквото, каквито несъмнено са ГЕРБ и ДПС", допълват още пресцентъра на партията.

Те благодарят на партньорите от "Продължаваме промяната – Демократична България" за съвместната работа и постигнатите успехи и отчитат, че в бъдеще предстоят още много усилия в общите им каузи.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 1 седмица
Ей на това му се вика "ще гледаме сеир" Сигнализирай за неуместен коментар