Радев: Модернизацията на въоръжените сили изисква и развитие на инфраструктура

Държавният глава се срещна с помощник-генералния секретар на НАТО Ангъс Лапсли

15.04.2024 | 16:30 Редактор: Вяра Димова
Радев: Модернизацията на въоръжените сили изисква и развитие на инфраструктура

Изграждането на съвременни отбранителни способности на Българската армия в контекста на предизвикателствата пред променената глобална среда за сигурност обсъди президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев на среща с помощник-генералния секретар на НАТО Ангъс Лапсли, който е на посещение у нас.

Сред темите на разговора бяха също повишаването на военната мобилност в рамките на Алианса, насърчаване на съвместната научно-изследователска и развойна дейност в сферата на отбраната и инвестициите на държавите членки за отбрана.

"Процесът на модернизация на Въоръжените сили предполага не само придобиване на съвременно оборудване, но и подобряване и развитие на критичната инфраструктура, включително чрез реализиране на проекти за повишаване на свързаността между държавите членки", заяви Радев по време на срещата.  

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: Прессекретариат на президента


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 седмици
"Инвестиция" в инфраструктура просто така- ваши хора да усвояват обществени поръчки или продиктувана от необходимостта да се осигури логистиката на чуждестранните въоръжени сили с оглед на предстоящата война? Запрянов ще води желаещите към окопите. Сигнализирай за неуместен коментар