ЦИК одобри слоган и лого на разяснителната кампания за изборите

Тя може да започне още от утре

15.04.2024 | 14:27 Редактор: Вяра Димова
ЦИК одобри слоган и лого на разяснителната кампания за изборите

ЦИК одобри слоган, лого и първия от поредицата видеоклипове на разяснителната кампания за изборите 2 в 1 на 9 юни т.г. на днешното си заседание. Членовете на комисията решиха, че слоганът ще е "Избираме заедно". Така разяснителната кампания за предстоящия вот за Народно събрание и за членове на Европейския парламент може да започне още утре, според членовете на ЦИК.

Клиповете ще бъдат излъчвани по националните телевизии, радиостанции, информационни сайтове и интернет платформи. Всички материали ще са достъпни също през сайта и Facebook страницата на Комисията.

ЦИК реши също да изпрати писмо до "Информационно обслужване" (ИО) с искане ИО да им предостави най-късно до утре предложение за визуализация на страницата на Комисията на т. нар брояч, който да отчита оставащото време до изборите, и на активен банер, който информира за изтичащи срокове.

На днешното си заседание изборният орган гласува също образецът на електронен публичен регистър на жалбите и сигналите, подадени до Районната избирателна комисия, постановените по тях решения и указания за комплектуване на преписките по жалбите срещу решенията на РИК в изборите на 9 юни 2024 г. да е за двата вида избори, предаде БТА.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)