Христо Иванов и Кирил Петков коментираха рокадите в силовите структури

ПП-ДБ ще предложат ясна формула за управлението на страната след изборите

12.04.2024 | 15:23 Редактор: Толя Стоянова
Христо Иванов и Кирил Петков коментираха рокадите в силовите структури

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов заяви, че от ръководни позиции се отстраняват всички кадри, които не се ползват с доверието председателя на ДПС Делян Пеевски. Така той коментира някои кадрови промени като освобождаването на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров и назначаването на Стоян Темелакиев за заместник-министър в МВР.

"Ясно е, че се отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Пеевски и всички, които се ползват с доверието на Пеевски остават или се връщат на своята позиция. Това същото го виждате и в ДАНС. При заместник-председателите на ДАНС, които са назначени по едно и също време, единият бива махнат, а другият е оставен. Защо? Даже не става въпрос защо единият е махнат, а другият е останал. Защото вторият се ползва с доверието на Пеевски", каза Иванов.

По темата с освободения от служебния кабинет заместник-председател на ДАНС и бивш депутат от ПП-ДБ Петър Петров съпредседателят на обединението Кирил Петков посочи:

"Отстраненият заместник в ДАНС е с абсолютно перфектна професионална история. Той беше отстранен. Другият заместник, ако си спомняте, беше човекът, който направи "фалшивия" за мен сигнал по отношение на електронното гласуване. Загубихме 500 хиляди гласа. Премиерът Денков поиска оставката на този заместник-председател на ДАНС, който, между другото, е работило в КПКОНПИ по едно много специално дело - проверката на данните от американското правителство по темата "Магнитски", касаещи господин Пеевски".

Христо Иванов каза още, че в началото на предизборната кампания ПП-ДБ ще предложат ясна формула за управлението на страната след вота.

"Тя естествено ще стъпи на споразумението, което предложихме - като цели и като конструкция. Може да забележите, че в това споразумение г-н Пеевски отсъстваше. Именно това се превърна в причината да бъде "взривено" управлението. Ще продължим своята формула, но това ще стане, когато имаме решение на нашите колективни органи", добави Иванов, цитиран от БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


3
0 rate up comment rate down comment 0
Илияна
преди 1 месец
ПП-ДБ нищо ясно не могат да предложат, те са *** ми, дойди ми, днес едно, утре друго. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Ирена
преди 1 месец
1
0 rate up comment rate down comment 0
Асен
преди 1 месец
Ясна формула от ДБ - дръж ми шапката Сигнализирай за неуместен коментар