Депутатите одобриха финансова помощ за Украйна от €60 000 евро

От опозицията не бяха съгласни с решението

10.04.2024 | 14:51 Редактор: Беатрис Младжова
Депутатите одобриха финансова помощ за Украйна от €60 000 евро

Народното събрание одобри българска финансова помощ за Украйна в размер на €60 000. Става дума за участие в 4-годишна програма на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Дейностите и мерките, заложени в програмата, са на обща стойност €16.5 млн.

Законопроектът беше приет с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. От опозицията възразиха срещу предоставянето на помощта, тъй като това би ощетило сънародниците ни в Западните покрайнини.

"Тъй като не са набирани средства за проекти в Украйна поради простата причина, че има военни действия в момента на територията на страната, тези 60 000 евро се взимат от Босилеград и други български общности и се даряват на Украйна, за да може българската държава да се натегне по един параметър, по който да станем членове на ОИСР", заяви депутатът от ИТН Павела Митова.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ставате нагли
преди 2 седмици
Има клип на наши сънародници, които молят Радев да направи всичко възможно, за да спре износа на оръжие за Украйна, защото ВСУ стрелят по българи с българско оръжие. Това не е първото подобно видео, но на евроатлантиците българомразци българите не са им важни. Сами си казват, че Украйна им била приоритет?? Украйна е " приоритет", не защото някой го е грижа за нея, а защото хегемонията на господаря, който плаща на сглобкаджиите с нашите пари, е застрашена, както са застрашени техните пари. Сигнализирай за неуместен коментар