Ягодите, отгледани и набрани в България, се продават по 15 лева килограм. Тази цена ги прави приблизително три пъти по-скъпи от гръцките.
Плодовете със среден размер от южната ни съседка вървят около 4-5-6 лева за килограм. 9 лева са по-скъпите гръцки, които са по-големи като размер и с добър търговки вид. Под 15 лева пък е трудно да се намери българска ягода на пазара.
Аналогична е ситуацията с родните домати, които доказано са най-вкусните в света. Розовият сорт е с минимална цена от 9 лева и то на едро, за разлика от вносните зеленчуци от Полша, Испания и Турция, които вървят по 5-6 лева, информира "Труд". Всички те са отгледани в парници и оранжерии, тъй като сезонът им е през лятото и ранната есен.
Снимка: Pixabay
Знаци, че той не ви харесва
Според първите екзитполове Чиприан Чуку ще е кмет на Букурещ
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Януарска „Витлеемска звезда“: Три планети в уникален парад около Слънцето
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Бръшлянът масово убива дървета във варненските паркове
Мъск зове: Европейският съюз да бъде премахнат!
Благомир Коцев даде първо интервю след ареста (ВИДЕО)
Евакуираха с вертолет трима от бедстващите моряци край Ахтопол
Кубратската „Коледна топлина“ организира детско парти в клиника във Варна
Среброто и медта засенчват златото като топ метали с наближаването на 2026 г.
Само благословията на Тръмп няма да помогне на Джей Ди Ванс да стане президент на САЩ
Как западните автомобилни компании промениха стратегията си спрямо Китай
Надзорният съвет на НЗОК одобри проекта за бюджет на касата за 2026 г.