Близост с обвиняеми и скъпи подаръци: Денков посочи кой е по-компрометиран в казуса

Премиерът в оставка изрази подозрение за обвинението на Петя Банкова

07.04.2024 | 13:25 Редактор: Тодор Петров

Премиерът в оставка Николай Денков ще изпрати сигнал до прокуратурата за натиска над главния секретар на МВР Живко Коцев. Той коментира близостта му с обвиняемите за контрабанда, както и ареста на шефката на Агенция "Митници".

Близостта на обвиняемите за контрабанда баща и син Марин и Стефан Димитрови с главния секретар на МВР Живко Коцев, който е един от разпитаните свидетели по разследването в агенция "Митници", както и бившият вътрешен министър и настоящ депутат Бойко Рашков показват снимки, публикувани в сайта "Афера". Премиерът в оставка обаче смята, че по-важни са отношенията на Димитрови с вътрешния министър Калин Стоянов.

"Говорих и с г-н Коцев, и с г-н Рашков. Калин Стоянов се познава с тези лица още повече, отколкото г-н Коцев. Това, което ми каза г-н Коцев, е, че познава тези хора, но по никакъв начин до него не е стигала информация, че те могат да бъдат свързани с контрабанда", посочи Денков. 

От свидетелските показания и доказателствените материали става ясно, че именно Коцев е получавал и скъпи подаръци от Стефан Димитров.

"За мен беше действително куриозно да се казва, че има проблем с този часовник, който е даден на г-н Коцев, при положение, че се дава на публично място. Доколкото разбрах - във връзка с личен празник. Това става пред други хора, единият от които е г-жа Ангелкова", коментира още Денков. 

От изображенията пък става ясно, че арестуваната шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова, която отричаше да познава обвинените с нея, се е срещала с тях в 5-звезден хотел в "Правец" и вероятно ѝ е оказван натиск за назначения. Премиерът в оставка изрази подозрение за обвинението на Петя Банкова.

Все още продължава издирването на четвъртия обвиняем, сочен за контрабандист номер едно - Никола Николов - Паскал. 

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа