Кал и прах вместо пътища в наводнените села в Карловско, а парите свършват

Преустановяването на строителните работи в речните корита крие заплахи

07.04.2024 | 13:20 Редактор: Толя Стоянова

Свършват парите за възстановяване на пострадалите села от наводнението в Карловско. В едно от най-засегнатите села - Слатина, все още нямат пътища, а хората са принудени да стоят на затворени прозорци заради голямото количество прах, което се разнася в населеното място.

Жителите на пострадалите населени места са неспокойни и се притесняват, че недовършеното строителство може да доведе до нови кризисни ситуации. В района все още липсват мостове, а по улиците има прах и кал вместо асфалт.

В момента продължава изграждането на пътната инфраструктура, но се очаква фирмите скоро да спрат работа заради изчерпване на средствата. От Община Карлово поискали за възстановяване на региона над 75 млн. лева, но получили 17,5 млн.

"Преустановяването на строителните работи в речните корита крие заплаха и от нови наводнения заради очакваните пролетни дъждове", каза кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.

От община Карлово искат спешна среща с новия служебен премиер и министрите на регионалното развитие и вътрешните работи, за да ги запознаят с критичния проблем.

Вижте повече в репортажа.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа