Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Държавата не е отпуснала всички пари на Карлово за възстановане след наводнението

Градът трябва да ремонтира още 30 обекта, заяви кметът Емил Кабаиванов

02.04.2024 | 18:15 Редактор: Деси Николова

Парите, които държавата отпусна на Карлово за възстановяване на тежките последици след наводненията, свършиха. Само 17 от поисканите 76 милиона получиха засегнатите общини. Оказва се, че до момента са платени малка част от нужните средства на засегнатите общини.

"Още месец след наводнението на 2 септември 2022 година внесох в Министерския съвет пълен доклад с оценка за щетите на публичната инфраструктура и с всички дейности, които трябва да бъдат извършени, за да бъде тя възстановена и хората да възстановят своя нормален ритъм на живот. Досега на община Карлово са преведени малко над 17 милиона лева, ние проведохме всички процедури по избор на проектанти, проектиране, съгласуване, избор на строители и започнахме работа още през миналата година по изграждане на нови речни корита, възстановяване на разрушените или силно повредени мостови съоръжения, пътища и набрахме скорост. От 1 януари тази година няма проведено заседание на междуведомствената комисия, която би трябвало да отпусне поетапно средствата, които са ни необходими", каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов в студиото на предаването "Директно".

По негови думи с тези 17 млн. лева са започнали да изграждат новите речни корита, сменили са водопровода на няколко улици, но няма как да бъдат възстановени мостовете и няколко улици. Кметът отбеляза, че обектите, които трябва да бъдат възстановени, са над 30.

Гледайте целия разговор във видеото.