МВР: Кирил Петков и Атанас Атанасов разпространяват лъжи за изборите

Те са категорични, че по време на избори вътрешното ведомство осигурява преди всичко обществения ред

05.04.2024 | 12:52 Редактор: Деси Николова
МВР: Кирил Петков и Атанас Атанасов разпространяват лъжи за изборите

Разпространяването на неистини е омаловажаване на труда на хилядите служители на реда, заявиха в своя позиция от Министерството на вътрешните работи.

"По повод поредните внушения и нападки от страна на Кирил Петков и Атанас Атанасов, направени днес, обръщаме специално внимание, че преди, по време и след произвеждане на изборите за местна власт през 2023 г. действията на МВР не бяха обект на критики от тях. Тъкмо обратното. Активността на гражданите, подаващи сигнали в МВР, показа ръст в доверието към институцията. Разпространяването на неистини е омаловажаване на труда на хилядите полицаи, охранявали изборния процес и вложили усилия за противодействие на купуването на гласове", категорични са от вътрешното ведомство.

Те са категорични, че по време на избори Министерството на вътрешните работи осигурява преди всичко обществения ред. Наред с това организира, координира и контролира всички охранителни мероприятия, включително оперативното и явно противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

"Резултатите от изборите са следствие от доверието на хората към представителите на политическата ни класа", пише още в позицията на МВР.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR