Изпращаме работната седмица с температури до 25 градуса, ще превали на места

В събота ще има повече слънце

05.04.2024 | 06:30 Редактор: Вяра Димова

Денят започва с температури в страната от 6 до 13 градуса, по морето до 11 градуса. Сутринта ще има разкъсана облачност над западните райони, докато на изток ще бъде предимно слънчево времето. През деня от запад на изток ще премине облачна вълна. Следобед ще превали в южните и североизточни райони. В Добруджа ще прегърми. Ще духа слаб вятър от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 19 до 25 градуса, а по Черноморието до 19-20 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините облачността ще бъде разкъсана. Вятърът по високите части, над 2200 метра височина, ще бъде умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около минус 1 градус, а на 1500 метра височина до 7.

В събота ще има повече слънце, с дневни температури от 25 до 30 градуса. В неделя ще прегърми в Добруджа и в Тракия. В понеделник сутринта се очакват краткотрайни мъгли, а през деня ще бъде слънчево. Във вторник ще се заоблачи, с условия за следобедни превалявания.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)