СДВР затяга мерките на пътя за откриването на "Мотосезон 2024"

"Всички участници в движението трябва да спазват правилата, да бъдат внимателни и толерантни", призова комисар Крушарски

04.04.2024 | 14:22 Редактор: Толя Стоянова
СДВР затяга мерките на пътя за откриването на

Под мото "Намали скоростта! През живота се минава само веднъж!" е откриването на 6 април на "Мотосезон 2024".  Служители на отдел "Пътна полиция" – СДВР и представители на столични мотоклубове проведоха работна среща, на която началникът на КАТ комисар Николай Крушарски подчерта, че всички участници в движението трябва да спазват правилата за движение, да бъдат внимателни и толерантни. Тезата му бе подкрепена и от представителите на столичните мотоклубове, които апелираха за взаимно уважение на пътя и дисциплина.

Сборният пункт на шествието е в 10 часа на площад "Княз Александър I Батенберг". Оттам ще преминат по булевардите "Дондуков", "Васил Левски", "Цар Освободител", "Цариградско шосе", "Пейо К. Яворов", "Никола Й. Вапцаров", "Черни Връх", "България" до Резиденция "Бояна".

При необходимост е възможно поетапно да бъде спирано и възобновявано движението по маршрута на придвижване на колоната от мотоциклетисти. В празничната програма е предвидено състезание с мотоциклети на едното платно от Околовръстно шосе пред резиденцията – стънт, дрифт и скоростни отсечки, а след това ще продължи с рок парти. 

Снимка: МВР