Пеевски сложи точка на престрелката между Борисов и Петков, каза с кого е по-близък

Призова популизмът да спре и да настъпи успокоение

03.04.2024 | 18:20 Редактор: Вяра Димова

Партийните лидери си размениха задочни обвинения. Темите бяха от предизборното харчене на държавни пари, през това кой с кого е по-близък, както и какво ще е разпределението на парламента след предсрочния вот. Темата поде лидерът на ГЕРБ, според когото депутати и министри се надпреварвали в опита хазната предизборно да бъде източена.  

"Дори в доклада на Международния валутен борд ясни ни казаха да спрем с тези харчове - и едните, и другите. В момента тези няколко дни има едно страшно надцакване кой повече пари ще похарчи. Няма да оставим Денков и Асен Василев да раздават стотици милиони", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Дойде и отговорът. Кирил Петков обясни, че парите се харчат, за да се гарантира стабилност в следващите месеци, когато държавата ще бъде управлявана от служебен кабинет. И за пореден път обяви, че важните решения се взимат след консултации между ГЕРБ и ДПС.

"Когато става дума за коалицията ГЕРБ-ДПС, човекът, с когото може да се говори, за да се взимат крайните решения, обикновено е Пеевски. Защото той взима решения и за двете групи. Някой път се говори и с Борисов, но ако трябва да се вземе решение, трябва да се говори с него", каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Точка на вербалната престрелка даде Пеевски. Обясни, че бил по-близък с Кирил Петков, отколкото и Бойко Борисов. И дори е възможно общо управление с ПП-ДБ след изборите без ГЕРБ.

"Изключително се забавлявах от неговите твърдения. С Кирил съм работил много по-добре, отколкото с Борисов. Ние сме по-скоро в коалиция с него, отколкото с Борисов. Призовавам Кирил да помни какво сме говорили, да не се срамува от това, което сме говорили, говорили сме винаги да работим за държавата с тях. Всеки ден сме били заедно и се вижда, че ако народът пак ни подреди, може пак да сме заедно. Гледам Борисов говори за 150-160. Ами може да се случи ние с Кирил да управляваме, а Борисов да е в опозиция", обяви председателят на ДПС.

Пеевски призова още веднъж популизмът да спре и да настъпи успокоение.

Вижте повече в репортажа на Мартин Керефейски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)