Започна изграждането на разрушените мостове в Царево след потопа

Кметът прогнозира, че съоръжението към кв. "Василико" и плаж Нестинарка ще бъде готово до началото на летния сезон

02.04.2024 | 13:28 Редактор: Вяра Димова

Осем месеца след потопа в Царево и месец преди да дойдат първите туристи започна изграждането на моста към кв. "Василико". Съоръжението беше напълно разрушено при наводненията през септември миналата година и на него загинаха четирима души, отнесени от приливна вълна.

Възстановяването на три от разрушените мостове в общината се е забавило заради обществените поръчки и преместването на подземни комуникации. Част от съоръженията попадат и в частни имоти.

Общината в Царево очаква още помощ от държавата за възстановяването на разрушената инфраструктура в града и къмпингите. Досега правителството е отпуснало 40 млн. лева, а морската община очаква още 30 млн. лв.

"Откриваме нередности. Предишният мост е бил по-тесен и е бил предвиден за автомобили с по-малки товари. С течение на времето той е бил дострояван и разширяван, което също го прави неустойчив. Мостът ще бъде много по-здрав от предишния", увери техническият ръководител Марио Аврамов.

"Амбицията ни е главният мост към кв. "Василико" и плаж Нестинарка да бъде готов до началото на летния сезон - в края на юни, началото на юли. Това по никакъв начин няма да възпрепятства началото на туристическия сезон, защото имаме изградени други обходни маршрути до населеното място", каза кметът на Царево Марин Киров.

Снимка: БГНЕС