Кметът на Царево: Започва обследване, до лятото възстановяваме градските мостове

Още един транш от държавата ще бъде насочен към разчистване на деретата, съобщи Марин Киров

28.01.2024 | 10:58 Редактор: Вяра Димова
Кметът на Царево: Започва обследване, до лятото възстановяваме градските мостове

"Възстановяването след бедствието миналото лято е сред основните приоритети в Царево през тази година. С парите от първия транш от държавата, които са включени в бюджета на общината, ще бъдат възстановени градските мостове, язовирите и пътя към село Лозенец", каза кметът на морската община Марин Киров.

"Към момента се проектира, включително за градските мостове, фирмата е тук на терен. Ще ѝ трябват няколко дни да обследва частните имоти наоколо и общинските и да разположи нещо като база, в която да складира техника, тръби, железа, бетони и багери. Започва обследване, така че да започне почистването на мостовите съоръжения и докато трае проектирането и съгласуването, да имаме готови строителни площадки, така че в много бързи срокове, още в ранна пролет същинското изграждане да започне", каза кметът, цитиран от БНР.

"В наш интерес е да са възможно най-бързо готови. Общината е направила всичко възможно да пресира сроковете, така че това да се случи преди лятото", каза още Киров.

По думите му се очаква и още един транш от държавата, с който ще бъдат разчистени деретата, ще се ремонтира и разрушена асфалтова настилка.

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа

Снимка: БГНЕС