Христо Иванов: Не остана време да приемем Закона за служебното правителство

И ГЕРБ не могат да обяснят с кого ще управляват, заяви съпредседателят на ПП-ДБ

02.04.2024 | 12:35 Редактор: Тодор Петров
Христо Иванов: Не остана време да приемем Закона за служебното правителство

Ще поискаме от избирателите да ни дадат силата да отстояваме приоритетите от споразумението, което предложихме при ротацията, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента.

"Нашата позиция на ПП-ДБ беше абсолютно ясна - ние предложихме модел, в който редовното правителство продължава да действа като служебно. След консултации с ръководствата на ГЕРБ и ДПС се стигна до другия възможен модел, защото няма много къде да се отиде. Този възможен модел е по-сложен за прилагане, защото изисква повече действия, но той има своите предимства и това не е по никакъв начин нещо, от което ние да се разграничаваме и да търсим начин да го описваме като нещо негативно", обясни той за промените в Конституцията.

"Лошото в случая е, че както това, че президентът всъщност се опитва да прави кампания в полза на това да се върнем към предишното състояние, където той еднолично решаваше и определяше служебното правителство, така и фактът, че бяхме пратени на избори, преди да можем да завършим конструкцията. Имаше предвиден Закон за служебното правителство, който трябваше да бъде приет, но нямаше време това да се случи", поясни Иванов.

На въпрос защо България трябваше да бъде пратена тези избори, той отговори, че няма нито един политически аргумент за това в момента. 

"И ГЕРБ не могат да обяснят с кого ще управляват, с кого ще говорят. Ние не сме спирали да говорим с никого, това е основно правило при нас. Въпросът е за какво говорим. Говорим за ясни приоритети, които бяха формулирани в меморандума, който ние обявихме и който беше проблемът, защото очевидно не можа да бъде преглътнат", заяви Иванов.
 
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


3
1 rate up comment rate down comment 0
Люба
преди 3 седмици
eee, колко жалко, нагласихте си нещата, ама не ги приехте Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Даниел
преди 3 седмици
АМа остана време да се пръждосате Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
А така
преди 3 седмици
Тюхка ли се Ицо или се оправдава? Сигнализирай за неуместен коментар