Борисов: Не се меся в кабинета на Главчев, винаги съм вярвал на Христо Иванов

Не знам да е поискана среща с кадри на ГЕРБ, съобщи лидерът на ГЕРБ 

02.04.2024 | 10:23 Редактор: Тодор Петров

"Не се меся в разговорите за служебен кабинет на Главчев. До този момент не знам да е поискана среща с кадри на ГЕРБ", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той добави, че винаги е вярвал на Христо Иванов и през всички тези месеци е подкрепял предложенията му за Конституцията. Борисов не вижда Христо Иванов да е виновен за нещо, за да поема отговорност.

Относно работата на МВР и министър Калин Стоянов, Борисов смята, че той се е справил добре с опазването на границата и с Шенген.

"От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариуса също стана ясно. Калин Стоянов е лично назначение на Бойко Рашков като вътрешен министър до последния му ден като шеф на една от най-важните дирекции - тази за борба с организираната престъпност. Нека да имат всички памет", призова той.

Борисов отправи послание и към коалицията ПП-ДБ: Паметта ми е, че имаше много ясни принципни решения и за Украйна, и за енергетиката, и за социалната сфера, които трите партии внасяхме заедно и гласувахме. На мероприятието на колегите от ПП чухме какви ли не лоши неща за нас, а същевременно пак щели сме да си говорим след изборите. Аз ги съветвам да отидат и да гледат една много хубава постановка с име "Език мой, враг мой", защото ако продължат по същия начин, няма да си говорим след изборите.

Лидерът на ГЕРБ добави, че дори след изборите да имат 150 депутати с ДПС, то правителство между ГЕРБ и ДПС няма да има.

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR