"Топлофикация" предложи поевтиняване на парното и водата в София от 1 юли

Предложението е за 97,78 лв/MWh

01.04.2024 | 12:34 Редактор: Толя Стоянова

"Топлофикация" - София подаде заявлението си за новата цена на топлинната енергия за регулаторен период 2024/25 г. Продължавайки търсенето на баланс между оптимална за Дружеството и социално приемлива за клиентите стойност на предоставяната топлинна услуга за втора поредна година поиска понижаване на цената.

В предложената от "Топлофикация" - София по-ниска цена 97,78 лв/MWh, която ще влезе в сила от 01.07.2024 г., е  отчетено  понижението на борсовите цени на природния газ и въглеродните емисии, динамиката на социално-икономическите процеси у нас, както и факта, че през настоящия регулаторен период цената на синьото гориво беше по-ниска от заложената в цената на топлинната енергия определена от КЕВР. 

Работейки в строго регулирана среда, "Топлофикация" - София ще се съобрази с финалното решение на КЕВР. Регулаторът ще се произнесе в срок до 30.06.2024 г., като при постановяване на окончателното решение ще прецизира ценообразуващите елементи на база на актуалната информация към края на м. юни 2024 г.   

Снимка: БГНЕС