Петков: Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ

"Наши лица в този кабинет не трябва да има", обяви съпредседателят на ПП

30.03.2024 | 10:57 Редактор: Вяра Димова
Петков: Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ

Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков преди началото на днешното Отчетно изборно събрание на партията. 

Румен Радев определи вчера председателя на Сметната палата Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател в изпълнение на чл.99, ал.5 от Конституцията. Държавният глава ще приеме кандидата за служебен министър-председател в президентската институция в 14:00 ч., за да му възложи да предложи състав на служебно правителство. 

"Наши политически лица в този кабинет не трябва да има в никакъв случай", заяви Петков и посочи, че  ще следят много внимателно избора на министри.

"Главната задача на служебния кабинет е да имаме честни избори", отбеляза съпредседателят на "Продължаваме промяната", цитиран от БТА.

Той коментира, че следващите министри на вътрешните работи и на електронното управление ще покажат в каква посока ще се движат – ще има ли купен вот и дали пак ще бъдат "изгорени" 400 хиляди гласа на българските граждани".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)