Пеевски за 20 г. в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

България се утвърди като надежден и сигурен партньор, смята председателят на ДПС

29.03.2024 | 10:47 Редактор: Тодор Петров
Пеевски за 20 г. в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

"Днес се навършват 20 години от присъединяването на България към НАТО. 20 години, в които България се утвърди като високоценен, надежден и сигурен партньор на международната сцена. Приносът на Движението за права и свободи за постигането на тази стратегическа цел за България е огромен", се казва в обръщение на председателя на ДПС Делян Пеевски.

По думите му ДПС от самото начало отстоява евроатлантическите ценности и повярва, че пътят за развитие на страната ни минава през НАТО и ЕС и наложи този цивилизационен избор.

"Като основни защитници на правата и свободите и на мира, ние сме твърдо убедени, че атлантическите ценности нямат алтернатива. Те се превърнаха в основен стълб в международните геополитически отношения. Във времена на война и тежки предизвикателства е необходимо всяка една от страните членки на Алианса да работи за единство и солидарност, в името на колективната сигурност и опазването на живота и здравето на хората", посочва Пеевски.

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
Тоя
преди 4 седмици
Кои " ценности" - войната и страданието на милиони хора, особено в Близкия изток? Някои държави в региона, също и други в Европа като бивша Югославия и Украйна, отблизо опознаха тези "ценности" и ще ги помнят винаги. Сигнализирай за неуместен коментар