Борисов: Членството ни в НАТО гарантира мирно бъдеще на българския народ

България може да се гордее, че успя да се утвърди като силен и лоялен съюзник, заяви лидерът на ГЕРБ

29.03.2024 | 09:02 Редактор: Толя Стоянова
Борисов: Членството ни в НАТО гарантира мирно бъдеще на българския народ

20 години в НАТО. Време, за което България може да се гордее, че успя да се утвърди като силен и лоялен съюзник, държава отговорна не само за собствената си, но и за сигурността на Балканския полуостров, важен фактор на Източния фланг на Алианса. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook, за да отбележи годишнината на страната в алианса.

"Инвестициите в сферата на отбрана, както и цялостната модернизацията на въоръжените сили, които станаха факт, благодарение на лидерството на ГЕРБ, демонстрират осъзнатия ангажимент на страната ни да се развива като пълноценна част от международната архитектура на сигурност", отбелязва Борисов.

В заключение лидерът на ГЕРБ добавя, че въпреки предизвикателствата на днешното време и ужаса на войната, с който светът се сблъска в 21 век, "членството на страната ни в НАТО за пореден път се утвърди не просто като политическо решение, а като далновиден исторически избор, гарантиращ мирно бъдеще на българския народ".

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
Евроатлантическо лиц
преди 4 седмици
Мирно бъдеще като онова в Украйна, Сирия, Ирак и Афганистан? Борисов и останалите пионки бързо забравиха за Кербала. Жертвите на НАТО не са мили на никого, щом не са американци? А? Сигнализирай за неуместен коментар