Студен четвъртък с минусови температури, до часове очакваме и дъжд

Максималните температури в страната ще са от 10 до 16 градуса

21.03.2024 | 06:30 Редактор: Искра Ангелова

Днес минималните температури ще бъдат от минус 1 до 6 градуса, като в западните полета отрицателни на места около 0. Преди обед над западните райони ще бъде слънчево, докато на изток ще се стелят ниски облаци с ръмежи.

По-късно от запад ще се заоблачава. През нощта срещу петък в Северозападна България ще превали дъжд с условия за поледици. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от северозапад. Максималните температури в страната ще са от 10 до 16 градуса, а в Тракия на места до 18-19, по Черноморието до 12-13 градуса. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност над Пирин и Рила, докато в Стара планина ще бъде облачно. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ ч. Максималните температури за деня - над 2500 метра височина - около -9 градуса , а на 1500 м височина до минус 1.

В петък - облаци и валежи, по-интензивни в западните райони. В събота в ниските места ще се образуват мъгли, а в планините ще бъде слънчево. В неделя ще бъде ветровито с чувствително затопляне.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR