Отиваме ли на избори 2 в 1? Румен Радев очаква Мария Габриел

От "Дондуков" 2 не знаят дали и кога партийният елит ще отиде при тях

19.03.2024 | 13:14 Редактор: Искра Ангелова
Отиваме ли на избори 2 в 1? Румен Радев очаква Мария Габриел

Ново заплитане на управленския пъзел след вчерашните сигнали за развръзка. Категоричното становище на ГЕРБ-СДС беше, че преговорите приключват окончателно в 12 часа днес. Но и в този час се очакваше кандидатът за премиер Мария Габриел да върне папката на президента - с изпълнен или неизпълнен мандат. Това, обаче, не се случи.

Преговорите продължават, а от "Дондуков" 2 не знаят дали и кога партийният елит ще отиде при тях. Разпространи се неофициална информация, че преговорите са се провалили заради разногласия във формациите за някои министерски постове. Ако тази информация се потвърди, това означава, че отиваме на предсрочни избори.

А държавният глава има готовност да приеме кандидата за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание, съгласно нейната готовност да обяви резултата от преговорите в рамките на заложения в Конституцията срок от 7 дни. Това съобщиха от прессекретариата на президентската институция.

По неофициална информация отново се очаква срещата между президента Румен Радев и вицепремиера в оставка Мария Габриел да се осъществи по-късно през деня.

Ще постигнат ли партиите компромис и ще има ли кабинет?

Ще направят всичко възможно да се разберат и излъчат кабинет.
28%
Няма да се разберат.
37%
Ще ни държат в напрежение за решението си до последния възможен момент.
25%
Ще поискат още време, за да се споразумеят.
10%
Общо 813 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR