ГЕРБ и ПП-ДБ изостриха тона за това дали МВР да охранява бежанските центрове

"Трябва да работим за спокойствието на гражданите, а не на някой министър", каза Маноил Манев

15.03.2024 | 13:38 Редактор: Толя Стоянова

Темата "мигранти" отново влезе в парламента. Депутатите обсъждат промените в Закона за МВР, внесени от ГЕРБ и ДПС. Те предвиждат увеличаване на силите на жандармерията. Мотивите са произтичащите заплахи за националната сигурност, вследствие на безпрецедентния мигрантски поток. За да се гарантира сигурността и спокойствието в градовете, бежанските центрове ще се охраняват от полицаи, а не от частни фирми.

"На границата няма напрежение такова, каквото е имало преди години, но българските граждани това не могат да го усетят, защото бардаците, които са се заформили в Агенцията за бежанците, и хората, които имат криминални появи, са на улицата. Ние трябва да работим за спокойствието на гражданите, а не на някой министър", каза Маноил Манев от ГЕРБ-СДС.

Идеята е на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на ДПС Делян Пеевски, а това ядоса партньорите в (не)коалицията.

"Имаме общо управление - защо с нас не беше съгласувано това действие", попита Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

"Има една известна ревност, но ние сме възрастни хора и трябва да сме над тези неща", коментира Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

Спорът продължи в посока - има ли наистина проблем с миграционния натиск и кое налага форсмажорни обстоятелства.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
3 rate up comment rate down comment 0
Киро от овча купел
преди 1 месец
Мигрантите , или по точно нелегално проникналите в страната ни,нямат работа нито в малките нито в големите населени места. Бежанските лагери трябва да се изнасят в полето или в гората и да ги пазят въоръжени полицай. Никой не ги е канил и като не им харесва - кой от къде е. Върховна простотия е да ги настаняват на броени метри от НБУ и да им е дадена свободата да посещават магазини и заведения при абсолютно свободен режим. Храна и легло е недостатъчно за хора които само тежат на бюджета на стра Сигнализирай за неуместен коментар