Посрещаме дъждовен петък, а на места ще вали и сняг

Максималните температури в страната ще са от 8 до 13 градуса

15.03.2024 | 06:30 Редактор: Искра Ангелова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 2 до 10 градуса, а в Добруджа и в западните полета между 0 и 1 градуса. Преди обед ще се задържи облачно над цялата страна. Дъжд и сняг ще превали за кратко в Предбалкана и в Добруджа, а в Стара планина ще вали пролетен сняг.

Следобед в Северна България дъждовете ще спират, докато на запад ще превалява. През нощта валежите ще спират. Ще духа слаб вятър със скорост до 20 км/ч от север. Максималните температури в страната ще са от 8 до 13 градуса, в югозападните райони до 18, а по Черноморието до 8-9 градуса. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има значителна облачност с валежи от дъжд и сняг, като по-съществени ще са в Пирин. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ ч. Максималните температури над 2500 метра височина - около -7 до -5 градуса, а на 1500 метра - от 0 до 2 градуса.

В събота се очакват валежи в западната половина от страната. В неделя ще се затопля и ще има валежи предимно от дъжд в западните и централни части.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Име
преди 1 месец