Облаци и дъжд покриват страната, в планините ще вали пролетен сняг

Максималните температури ще са от 8 до 15 градуса

14.03.2024 | 06:30 Редактор: Толя Стоянова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 3 до 10 градуса, по Черноморието до 7-8 градуса. През деня ще се задържи облачно над цялата страна. Дъжд и сняг ще превали за кратко в Предбалкана и в Добруджа, а в планините ще вали пролетен сняг. 

Следобед в Западна България валежите ще спират, докато на изток ще продължават и през нощта срещу петък. Ще духа слаб вятър със скорост до 20 км/ч от северозапад. Максималните температури в страната ще са от 8 до 15 градуса, в западните райони около 8-9 градуса, а по Черноморието до 10-13 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има значителна облачност с валежи от дъжд и сняг, по-съществени в Пирин. Вятърът по високите части над 2200 метра височина ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури над 2500 метра височина ще са около -6 градуса, а на 1500 метра до 2. 

В петък ще вали в източните райони, а в събота в западната половина от страната. В неделя ще се затопля, но ще има и валежи предимно от дъжд в западните и централни части.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Трябва ли да има засилено полицейско присъствие в София заради напрежението около мигрантите?

Задължително трябва да има.
61%
Да оставят хората сами да се справят с проблема.
5%
Проблемът не се решава с присъствието на повече полиция.
35%
Общо 1072 гласа

Снимка: Pexels