Времето се разваля - вятър, дъжд и гръмотевици на много места в страната

От сряда температурите ще се понижават

12.03.2024 | 06:30 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 2 до 13 градуса, по морето до 11 градуса. През деня ще бъде ветровито с валежи и гръмотевици главно в южната половина от страната. Късно следобед валежите от север на юг ще спират. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от северозапад. Максималните температури в страната ще са от 12 до 20 градуса, по Черноморието до 15 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има значителна облачност, ще бъде ветровито и с валежи от дъжд и сняг. Вятърът по високите части, над 2200 метра височина, ще бъде засилен от югозапад със скорост до  40 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще са около минус 4 градуса, а на 1500 метра - до 4.  

В сряда температурите ще се понижат, в Добруджа за кратко ще превали дъжд и сняг, а в южните райони - дъжд. В Рила и в Пирин ще вали пролетен сняг. В четвъртък ще вали в Добруджа, ще се задържи облачно над страната. В петък ще се затопля, но ще има нова порция валежи, предимно от дъжд.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Трябва ли да има засилено полицейско присъствие в София заради напрежението около мигрантите?

Задължително трябва да има.
61%
Да оставят хората сами да се справят с проблема.
5%
Проблемът не се решава с присъствието на повече полиция.
35%
Общо 1072 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)