Терзиев дарява заплатите си за православен храм и в помощ на студентка

"Ще се радвам, ако повече хора се включат с дарения", заяви кметът на София

07.03.2024 | 17:14 Редактор: Деси Николова
Терзиев дарява заплатите си за православен храм и в помощ на студентка

Моята януарска заплата от 2756 лева дарих за изграждането на нов православен храм в район "Люлин" на името на "Св. Патриарх Евтимий Търновски". Това написа в Facebook профила си кметът на София Васил Терзиев.

"В България  няма друг храм на името на Патриарх Евтимий. Това е и най-големият православен храм, който се изгражда през последните 30 години. Основите и първата плоча на храма вече са готови, закупени са и камбаните. Ще се радвам, ако повече хора се включат с дарения,  защото изграждането на църкви е дело на общността, а храмовете са място, което ни учи на доброта, честност и смирение", написа още Терзиев.

Заплатата си за месец февруари, на стойност 3014 лева, кметът на София е дарил в помощ на студентка, диагностицирана със Сарком на Юинг.

"За Велислава Спасова научих по време на събитието "Студент на годината", организирано от Националното представителство на студентските съвети. С дарената си заплата искам да дам кураж на нея и на близките ѝ", съобщи Терзиев.

Той апелира и други хора да помогнат на Велислава, за да може тя бързо да пребори болестта си и да продължи своето обучение и кариера.

Ще има ли ротация на кабинета или вървим към предсрочни избори?

Няма да има ротация.
7%
Ще има.
54%
Отиваме на предсрочни избори две в едно.
39%
Общо 926 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR