По-малко задръствания: Терзиев се похвали с реорганизация на трафика в София

Обособена е допълнителна пета лента за движение по бул. "Черни Връх" в посока "Околовръстен път"

07.03.2024 | 09:07 Редактор: Елеонора Танева
По-малко задръствания: Терзиев се похвали с реорганизация на трафика в София

Подобряването на организацията на движението на ключови кръстовища е приоритет за нас. Едно от най-натоварените и проблематични кръстовища е това на бул."Черни връх" и бул. "Филип Кутев". За него бяхме получили най-много оплаквания и сигнали. Сигурен съм, че всеки посетител на търговския център има история, която да разкаже, свързана с излизането от паркинга. В натоварени дни дори сме виждали регулировчик. Често се е стигало до опасни ситуации в самия паркинг, заради многото чакащи коли с включени двигатели в затворено пространство и силно замърсен въздух. В допълнение към това, включването в трафика беше истинско предизвикателство. Това написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Facebook.

Столичният кмет отчита резултатите:

Обособихме допълнителна пета лента за движение по бул. "Черни Връх" в посока "Околовръстен път". Чрез допълнителната лента се позволява на излизащите от търговския център да се включват в самостоятелна лента за движение по бул. "Черни връх" в посока “Околовръстен път”. Същевременно физически ограничихме опасните и незаконни леви завои от изхода на търговския център в посока "Център".

Данните, които наблюдаваме от въведените промени в организацията показват голямо намаление на опашките от чакащи автомобили, подобряване на движението на градския транспорт и намаляване на конфликтността на транспортните потоци, излизащи от търговския център с преминаващите МПС през бул."Черни връх".

Имаме  30 % подобрена пропускателна способност на бул. “Черни връх“ през кръстовището с бул.“Филим Кутев“ в посока Околовръстния път.
Моля Ви, споделяйте проблемите, които виждате в София. Не можем да разрешим всичко наведнъж, но работим всеки ден за отстраняването на нередности и подобрението на градската среда.

Ще има ли ротация на кабинета или вървим към предсрочни избори?

Няма да има ротация.
7%
Ще има.
54%
Отиваме на предсрочни избори две в едно.
39%
Общо 926 гласа

Снимка: Facebook/Васил Терзиев