Охранявали ли са полицаи "Осемте джуджета"? МВР даде крайно любопитна информация

Констатациите в доклада са били докладвани на тогавашния вътрешен министър

06.03.2024 | 14:43 Редактор: Тодор Петров
Охранявали ли са полицаи

По повод твърдения в публичното пространство за участие на служители на МВР в охраната на ресторант "Осемте джуджета" от МВР информираха, че със заповед на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков през юни 2021 г. е извършена обстойна проверка по сигнал на Фондация "Антикорупционен фонд".

В доклада на дирекция "Инспекторат" се посочва, че в периода от 01.01.2018 до 31.03.2021 г. е осъществяван престой на служебни полицейски автомобили в близост до ресторанта. Комисията не е намирала доказателства за пряка ангажираност на полицейски служители в охраната на заведението и наемателите му. 

Констатирала е занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите.

Констатациите в доклада са били докладвани на г-н Бойко Рашков на 03.08.2021 г. На 01.09.2021 г. е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от г-н Рашков, съобщават от МВР. 

Във връзка с разпространени в медийното пространство снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти, министърът на вътрешните работи вече е разпоредил извършването на проверка.

Ще има ли ротация на кабинета или вървим към предсрочни избори?

Няма да има ротация.
7%
Ще има.
54%
Отиваме на предсрочни избори две в едно.
39%
Общо 926 гласа

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)