Слави Трифонов: България съществува благодарение на успеха на Русия в Руско-турската освободителна война

"Желая ви смелост, всеотдайност, патриотизъм и свобода", написа лидерът на "Има такъв народ"

03.03.2024 | 21:16 Редактор: Искра Ангелова
Слави Трифонов: България съществува благодарение на успеха на Русия в Руско-турската освободителна война

Уважаеми и скъпи сънародници, честит Трети март! Да ви е честит националният празник на България - деня на Освобождението от турско робство. Това написа в профила си във Facebook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Обяснявам го подробно, защото този Трети март е различен. Не, че нещо се е променило в историята. За някои хора се е променило отношението към историята, тъй като, някои хора имат интереси в настоящето, заради които са способни да пренебрегнат историята. Малко гадно звучи, но наистина има такива хора. Няма да ги упоменавам кои са на днешния ден, но мисля, че вие прекрасно се сещате. А и те не се крият, крещят с пълно гърло, така че не само да ги забележим, ами направо да се отвратим", допълва той.

"Искам да кажа само исторически факти. И то искам да ги кажа точно на днешния ден. България съществува благодарение на успеха на Русия в Руско-турската освободителна война. Искам правилно да бъда разбран, казах успеха на Русия и руския народ, а не на Владимир Путин и хората, които го слушат в момента. Аз съм израснал в Плевен и съм горд, че съм от град Плевен. Град, който има огромна роля в успеха на Руско-турската освободителна война. Използвам случая да поздравя и всички свои съграждани с националния празник", пише още лидерът на ИТН.

"Днешният ден е толкова важен, защото на датата 3 март 1878 година в Сан-Стефано възкръсва българската държава и българският национален идеал. На Трети март! Българският национален идеал, заради който в последствие са загинали стотици хиляди българи. Смело, всеотдайно и жертвоготовно, заради България, са дали живота си", категоричен е Трифонов.

"И никой няма право днес, заради личните си интереси и пристрастия да преиначава историята и да омаловажава смъртта и героизма на българи, руснаци, румънци, финландци, сърби и черногорци, загинали в Руско-турската освободителна война, само защото има жалките си лични амбиции. Но, аз съм сигурен, че историята ще изхвърли от пътя си в канавката подобни индивиди", гласи още в поста си Слави Трифонов.

"Още веднъж " честит национален празник! Желая ви смелост, всеотдайност, патриотизъм и свобода", завършва той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
3 rate up comment rate down comment 0
Боже,Боже
преди 1 месец
Тоя съвсем изтряска.Вече не знам за какъв се мисли. Сигнализирай за неуместен коментар