"Успешно депортиране на престъпници в България"? Шефът на МВР обясни ситуацията

На 8 февруари у нас са пристигнали 18 сирийци и шестима българи

01.03.2024 | 12:45 Редактор: Деси Николова

"Шестимата граждани, върнати от Германия в България, са с изтърпени наказания лишаване от свобода и са с български произход”. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов от трибуната на Народното събрание.

“На 8 февруари в България пристигнаха 18 граждани на Сирия и 6 граждани на България - общо 24 лица. Шест граждани от тях са с изтърпени наказания лишаване от свобода, българи са и след изтърпяване на наказанията са върнати в България", каза още Калин Стоянов.

Обяснението му идва в отговор на изявлението на лидера на БСП Корнелия Нинова, която оповести, че Баварската държавна служба по убежище и репатрация е издала документ със заглавие "Успешно депортиране на престъпници в България", и че сме приели шестима граждани, осъдени за убийства, сексуално насилие, грабеж и пране на пари.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Защо bgonair изтри линка към документа,който уличава правителството в лъжа? После се оправдават, че не били прислужници на властта. В pik го има документът, с който Германия се хвали, че ни е пратила престъпници. Сигнализирай за неуместен коментар