Меморандумът излезе, да влезе коалиционното споразумение

Разбирателство цари между Николай Денков и Мария Габриел

27.02.2024 | 21:38 Редактор: Тодор Петров

Бойко Борисов поиска коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната-Демократична България". Кирил Петков настоява за разговори с ГЕРБ, за да преценят дали ще приемат споразумението.

Коалиционно споразумение вместо меморандум. Така, макар и закъснял, дойде отговорът на Бойко Борисов. На хвърлената от него ръкавица Кирил Петков реагира скептично.

"Искам да видя какво означава. Ние го направихме публично с нашия меморандум, те ще ни го дадат формално. Не мога да отхвърлям или да приемам нещо, което не сме прочели. Но трябва максимално бързо да го предложа. Сигурни сме, че правителство трябва да има. Вярваме на Мария Габриел", коментира той.

Разбирателство цари между Николай Денков и Мария Габриел. По думите на премиера двамата са единодушни, че процесът на ротация трябва да бъде плавен. Според Денков борба за постове няма.

Премиерът обаче призна: Това, което създава повече напрежение, е как в Народното събрание ще бъдат попълнени тези позиции, свързани с Антикорупционната комисия, с Висшия съдебен съвет, с Прокурорския съвет и със съответните регулатори.

Иначе Николай Денков постави висока оценка на работата на министрите.

Вижте повече в репортажа.