Денков доволен от министрите, Петков иска бързи разговори с ГЕРБ

Напрежение има около това как ще бъдат попълнени някои позиции, заяви министър-председателят

27.02.2024 | 18:45 Редактор: Вяра Димова

Министър-председателят Николай Денков коментира горещата тема за предстоящата ротация в кабинета.

Процесът върви, с- г-жа Габриел имаме разбирателство, че процесът трябва да бъде гладък. Повече напрежение създава това как в Народното събрание ще бъдат попълнени тези позиции, свързани с антикорупционната комисия, с ВСС, прокурорския съвет и съответните регулатори, обяви той. 

По думите на Денков министрите са се справили с работата си.

"Има конкретни бележки за всеки един от тях. Доволен съм от тяхната работа. Ако имам критични бележки, по-скоро са, че не бяха достатъчно комуникативни", уточни министър-председателят.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че искат възможно най-скоро да разговарят с ГЕРБ за коалиционното споразумение и смяната на министри.

"Разбрах, че ще отнеме 10 дена, за да се представи версията на документа за коалиционно споразумение на ГЕРБ-СДС. Призовавам ГЕРБ да работят по-бързо и старателно, така че да седнем да говорим заедно още този уикенд, а не да чакаме конференция на ЕНП или каквото и да е", изтъкна той. 

"Искам да видя какво значи коалиционно споразумение точно. Не мога да приемам или отхвърлям нещо, което не сме прочели. Съгласен съм, че хората не отиват на избори да гласуват за регулатори. Но ако хората ходеха да гласуват за регулатори, нямаше да им се вдига цената на тока, щяха да имат добър КЕВР... Ние на 6 март ще си спазим обещанието и академик Денков ще даде своята оставка. Ние вярваме на Мария Габриел, тя трябва да бъде премиер", каза още Петков.