СОС заседава извънредно по няколко ключови теми

Обсъждат множество доклади

27.02.2024 | 06:58 Редактор: Вяра Димова
СОС заседава извънредно по няколко ключови теми

Столичният общински съвет ще проведе извънредно заседание. То беше свикано от председателя на местния парламент Цветомир Петров заради множеството доклади, които трябва да бъдат обсъдени и приети.

Първият е от кмета на София Васил Терзиев във връзка с участието на районните администрации в проекти по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд". Точката бе внесена като извънредна на предишното заседание, но мнозинството успя да я отложи.

Миналата седмица групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет внесе в деловодството предложение за свикване на извънредно заседание, също във вторник. Предложението на общинските съветници бе във връзка с нарушението на правилника на СОС за енергийна ефективност. От ГЕРБ-СДС напомниха, че програмата беше забавена заради невъзможността на ПП-ДБ-СС да сформират управляващо мнозинство, за да заработи Общинският съвет. Въпреки това, и в интерес на жителите на София, МРРБ удължи срока до 29 февруари.

Съветниците ще разгледат и доклад от зам.-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов относно кандидатстване на Столичната община по програма "Околна среда" за отпускане на средства за инвестиции в техническото подобряване на системата на Зоологическата градина.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)