Свикват извънредно заседание на СОС заради санирането в София

Ще разгледат и доклад за отпускане на средства за Зоологическата градина

23.02.2024 | 13:07 Редактор: Тодор Петров
Свикват извънредно заседание на СОС заради санирането в София

По инициатива на председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров се свиква извънредно заседание на съвета, което ще се проведе на 27 февруари от 10:00 часа.

"В дневния ред са включени доклади от изключителна важност, които не търпят отлагане. Първият е от кмета на София Васил Терзиев, относно участие на районните администрации в проекти по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“. Точката бе внесена и като извънредна по време на вчерашното заседание, но новото мнозинство успя да я отложи и отново бе блокирана възможността софиянци да санират своите сгради с помощта на европейски средства. Очаквам във вторник, колегите от всички политически формации в градския парламент да подходят отговорно, защото всички ние дължим на столичани съдействие за решаване на проблемите им, за каквото ни гласуваха доверие на местните избори", посочи Петров.

На предстоящото заседание съветниците ще разгледат и доклад от зам.-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов относно кандидатстване на Столичната община по програма „Околна среда“ за отпускане на средства за инвестиции в техническото подобряване на системата на Зоологическата градина. 

Третият доклад, който очаква одобрение от съвета, е отново на зам.-кмета по Европейски политики, международна дейност и туризъм Никола Барбутов за това Столичната община да има възможност да кандидатства за безвъзмездно финансиране по програма „Техническа помощ“.