fallback

СОС заседава извънредно по няколко ключови теми

Обсъждат множество доклади

27.02.2024 | 06:58 Автор: Вяра Димова

Столичният общински съвет ще проведе извънредно заседание. То беше свикано от председателя на местния парламент Цветомир Петров заради множеството доклади, които трябва да бъдат обсъдени и приети.

Първият е от кмета на София Васил Терзиев във връзка с участието на районните администрации в проекти по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд". Точката бе внесена като извънредна на предишното заседание, но мнозинството успя да я отложи.

Миналата седмица групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет внесе в деловодството предложение за свикване на извънредно заседание, също във вторник. Предложението на общинските съветници бе във връзка с нарушението на правилника на СОС за енергийна ефективност. От ГЕРБ-СДС напомниха, че програмата беше забавена заради невъзможността на ПП-ДБ-СС да сформират управляващо мнозинство, за да заработи Общинският съвет. Въпреки това, и в интерес на жителите на София, МРРБ удължи срока до 29 февруари.

Съветниците ще разгледат и доклад от зам.-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов относно кандидатстване на Столичната община по програма "Околна среда" за отпускане на средства за инвестиции в техническото подобряване на системата на Зоологическата градина.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback