Мистерията около изчезването на Ивана се заплита, телефонно обаждане озадачи майка ѝ

От училището, в което учи 17-годишното момиче, отрекоха да е тормозена от съучениците ѝ

26.02.2024 | 13:56 Редактор: Вяра Димова

Пореден ден без следа от изчезналата 17-годишна Ивана от Дупница. Момичето вече е обявено и за общонационално издирване. Над 150 полицаи, жандармеристи и доброволци, както и следови кучета участват в акцията. Появиха се и противоречиви разкази за това дали е била тормозена от свои съученици.

"Повече от 85 часа сме на терен. За последните три денонощия обходиха 600 декара площ. Детайлно са проверени всички крайпътни дерета, вилни зони. Смятаме, че не е на територията на Дупница", каза директорът на ОДМВР-Кюстендил старши комисар Григоров.

17-годишната Ивана е в неизвестност от четвъртък. Тогава тя оставя телефона си в училище и не се връща да го вземе. 

"Ние не ги пускаме да излизат, събираме им телефоните в нашето училище и тя, за да може да си тръгне, си е оставала телефона. Това нещо не го прави за първи път", коментира директорът на училището Виолета Савова.

От учебното заведение са категорични, че Ивана не е тормозена от съучениците си. Учителите и психологът в училището са забелязали промяна в поведението ѝ в последните месеци.

"При нея пубертетът дойде малко по-късно, тя се промени – започна да бъде по-отворена, да ходи по-различно, по-разголена. Напускаше самоволно часовете, влизаше в часовете на другите колеги. Това по принцип не го позволяваме", уточни още Савова.

За изчезването на Ивана класният ѝ ръководител говори през сълзи. 

"Обгрижвам децата повече, отколкото собственото си дете", сподели Весела Владимирова.

Вчера майката на изчезналото момиче сподели, че Ивана ѝ звъняла от друг телефон, но не са успели да се разговарят.

"В същия момент, в който се обажда класната, Ивана иска телефон от жена пред Военната болница, обаче моят телефон дава заето. Може би иска да ми обясни какво друго е станало и не може да се свърже. След това звънях на другата жена, но тя не ми отговори", обясни майка ѝ Мария Иванова.

Единствената следа до момента е розовото яке на Ивана, намерено на главния път Е-79, в близост до тунела край Дупница.

Вижте повече в репортажа.


4
1 rate up comment rate down comment 0
Темидо
преди 1 месец
Крещящата некомпетентност , особено примесена със селяндурска (да не се бърка със селска) наглост трябва да са наказуеми! За да няма такива като тази в институциите при децата ни! Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 0
Наглеци
преди 1 месец
Безсрамна жена!!! Изчезналото дете било тормозило останалите! Как не те с срам хипопотам ояден и нагъл! Изгонете го това нещо и да не се доближава до деца и училище никога!!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Позор !
преди 1 месец
Събирали им телефоните самоволно! Това да не е концлагер! Кой им позволява! Значи те са виновни, че няма връзка с нея! А класната лее крокодилски сълзи, но е 100% сигурно, че нищо не е направила за да помогне на детето когато е имало нужда! Сега се надпреварват кой да рони по-големи сълзи и да обясняват небивалици! Как ще си гледаш децата по зле *** уфсъ! Не те ли досрамя да го кажеш! Ако не можеш да си гледаш своите деца каква учителка си! Разследвайте я за съучастие и съпричиняване! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Аз , обикновения чов
преди 1 месец
Очевидно е ,че момичето е тормозено в училище и също толкова е сигурно, че никой от педагогическия персонал не си е направил труда да възпре това. Просто са неглижирали ситуацията. Сега седнали да се обясняват с някакви глупави определения като "влязла в пубертет", " Започнала да ходи по- разголена" и бла...бла.. Просто нивото ни е все още от миналия век и жертвата често се смята ,че сама си е виновна, което е апотеоз на простотията. Сигнализирай за неуместен коментар