Виждали ли сте Ивана? Родителите ѝ: Изплашена е, не е напускала Дупница без нас

Момичето е било тормозено в клас

25.02.2024 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Обявиха за общодържавно издирване на 17-годишната Ивана от Дупница. Трети ден полиция, жандармерия и доброволци търсят момичето, което е изчезнало в четвъртък след училище. Днес разширяват периметъра на издирване. 

Над 150 полицейски служители, жандармеристи и доброволци и днес се включиха в издирването на 17-годишната Ивана. Тя е в неизвестност от четвъртък, когато оставя телефона и раницата си в училище и си тръгва. 

"Тя е изплашена в момента. Била си е купила парацетамол, направили са и забележка да не пие парацетамол. Оставя си раницата и телефона и казва: "Мама ще дойде после да ги вземе", казват родителите на момичето.

Те признават, че момичето е било тормозено в клас, а през последните месеци са обсъждали дали да не се премести в друго училище. Разказват още, че тя не е напускала града без тях. В четвъртък следобед ученичката е заснета от охранителните камери на хипермаркет на един от изходите на града. 

Майка ѝ и баща ѝ обаче нямат предположение дали тийнейджърката умишлено се крие от камерите в града. Самите те през сълзи благодарят на всички, които участват в търсенето. 

Единствената следа, открита до момента, е ярко розовото яке на Ивана, намерено преди тунела на главния път Е-79. Ивана е носила дънки и бели маратонки в деня на изчезването. Тя е слаба, с късо подстригана коса. 

Доброволците, които участват в издирването, се притесняват, че момичето е леко облечено, а температурите стават все по-ниски. Създаден е оперативен щаб, който координира действията на екипите. В издирването участват кучета, ползват се и термокамери.

Вижте повече в репортажа.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Николай
преди 2 месеца
Тези учители и директор, какво са вършили, че са допуснали тормозено дете да си тръгне само от училище? Сигнализирай за неуместен коментар