Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са новите председатели на ДПС

Такова беше предложението на Ахмед Доган

24.02.2024 | 18:00 Редактор: Тодор Петров

ДПС избра новото си ръководство. Депутатът Делян Пеевски и бившият екоминистър Джевдет Чакъров ще бъдат съпредседатели на партията. 

Такова беше предложението на почетния председател на партията Ахмед Доган, а делегатите го гласуваха днес на конференция на партията. Двамата съпредседатели наследяват Мустафа Карадайъ, който се оттегли от поста в края на миналата година.

С химните на България и Европейския съюз започна 11-ата Национална конференция на ДПС под надслов "Новото начало - заедно с хората". Почетният председател д-р Ахмед Доган не присъства в залата, но изпрати обръщение, в което обясни и мотивите си за съпредседателството. Той призова делегатите да гласуват за Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров "в пакет", тоест едновременно, за да се демонстрира единството на партията.

Ахмед Доган се обяви срещу провеждането на нови предсрочни парламентарни избори през юни.

Присъстваха над 350 гости от парламентарно представени партии, извънпарламентарни партии, синдикати, европейски и световни либерални представители, дипломати, представители на вероизповеданията. На конференцията бе излъчено и видеообръщение на турския президент Реджеп Ердоган.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR