Юнал Лютфи: Доган аргументирано предлага Пеевски и Чакъров да оглавят ДПС

Имаме шанса да надмогнем злободневието, заяви той

24.02.2024 | 14:18 Редактор: Толя Стоянова

ДПС избира новото си ръководство на конференция. От партията гласуват наследник на Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ по нова формула – чрез съпредседателство. Предложените кандидати са депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият министър на екологията Джевдет Чакъров.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не присъства на избора, но изпрати декларация до делегатите, в която обосновава предложението си за съпредседателство. Сред посочените причини са обновяване на политическия образ на партията, с адекватно електорално представителство и нуждата на ДПС да съживи и активира модела си на работа.

"Д-р Ахмед Доган аргументирано предлага партията да се оглави от двама съпредседатели - г-н Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров. Г-н Пеевски със своя прагматизъм, хладнокръвие и ясно изразени позиции взаимно се допълва с опитния народен представител д-р Джевдет Чакъров. Докато днешната политическа класа е потънала в борба за постове и привилегии, ние от ДПС имаме шанса да надмогнем злободневието и да направим заявка пред българските граждани за решаване на реални проблеми на обществото", каза Юнал Лютфи от ДПС.

Снимка: БГНЕС