ПП-ДБ-СС остана с една комисия, Антон Хекимян оглави тази срещу корупцията

"Всички са доволни от това, което им се е паднало", заяви столичният кмет

22.02.2024 | 14:04 Редактор: Искра Ангелова

"Горещ" работен ден и в Столичния общински съвет. СОС повторно избра зам.-председателите на градския парламент и прегласува същите шефове на комисии.

От ПП-ДБ-СС обявиха, че са внесли по-рано доклад за друго разпределение на комисиите. Най-голямата група трябваше да получи 35%, от ГЕРБ-СДС - 29%, а БСП - 14%.

Предложението обаче не беше прието. И отново беше приет докладът на Карлос Контрера, но с една промяна - Бойка Василева от ПП-ДБ-СС, която трябваше да председателства комисията, съгласно Закона за противодействие на корупцията, си направи отвод. А на нейно място застана Антон Хекимян.

Така най-голямата група в СОС остана само с една комисия, която да председателства.

"Всички са доволни от това, което им се е паднало. Явно само на представителите на ПП-ДБ и "Спаси София" не им се е паднало това, което искат и са отстоявали. Въпреки че за конкретни комисии смятаме, че имаме най-подходящите хора - хора с опит, на единствения архитект не му се даде шанс да бъде начело на Комисията по архитектура, въпреки че тя е била и експерт", каза столичният кмет Васил Терзиев във връзка с разпределението на столичните общински комисии.

"Няма никаква промяна в нашето виждане, попитахме ги дали имат претенции към нашите 4 комисии, тъй като ние постъпихме отговорно към 2 от комисиите, като ги поехме, след като те се отказаха от тях. Те казаха, че нямат претенции", поясни общинският съветник от групата на МК "БСП за България" Иван Таков.