Очаква ни облачна сряда, слънчево и топло време от четвъртък

В петък и събота ще бъде ветровито

21.02.2024 | 07:15 Редактор: Деси Николова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 3 до 9 градуса, по морето - до 4 градуса. Над страната ще бъде облачно. Слаб дъжд се очаква в централните и източни райони, а в планините ще има валежи от мокър сняг. 

Късно следобед и през нощта срещу четвъртък облаците над цялата страна ще намаляват. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч и ще духа от запад. Максималните температури в страната ще са от 9 до 14 градуса, по Черноморието до 11, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има значителна облачност. Слаби валежи от сняг се очакват в Рила, Родопите и в Централна Стара планина, с очаквана нова снежна покривка до 1-2 см. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб от запад - северозапад със скорост до 20/ километра в час. 

В четвъртък мъглите в ниските места в сутрешните часове ще се разсейват и през деня ще бъде слънчево. Ще се затопля. В петък и събота ще бъде ветровито. В планините ще духат ветрове от юг, които ще топят снежната покривка. Дневните температури ще бъдат в интервала между 15 и 20 градуса. 

В неделя ще има превалявания от дъжд, като по-значителни количества се очакват в южните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.