Подписаха анекса: Ето от какви облекчения ще се ползват пациентите

Заложен е достъп до повече профилактични прегледи

20.02.2024 | 13:44 Редактор: Тодор Петров

По-добро финансиране на болничната помощ и облекчения за пациентите. Здравната каса, Лекарският и Зъболекарският съюз подписаха анекса към Националния рамков договор. 

В него е заложен достъп до повече профилактични прегледи и до процедури без влизане в болница за пациентите. Със заложените промени вече няма да се налага да се чака с месеци за ядрено-магнитен резонанс.

Въвежда се "минимален" и "максимален" болничен престой за лечението на инсулт, като вече пациентите в по-тежко състояние няма да бъдат изписвани след четвъртия ден. За целта е предвидена възможност за престой до 10 дни. Проектът предвижда и значителен ръст на цените за детско и майчино здравеопазване.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров посочи, че продължават политиката за по-добра медицинска помощ, интересът към работата в извънболничната помощ да се повишава, подобрява се достъпът на пациентите до повече изследвания, по-лесна и по-всеобхватна диагностика на пациентите в извънболничната помощ. 


1
1 rate up comment rate down comment 0
тайни и загадки
преди 2 месеца
Никой не знае какво съдържа пакетът за стоматологична помощ. Зъболекарите за всичко искат пари! Сигнализирай за неуместен коментар