Асен Василев слива НАП и митниците в единна приходна агенция

Министърът на финансите назначи досегашния директор на Агенция "Митници" Павел Тонев за свой съветник

20.02.2024 | 10:45 Редактор: Искра Ангелова
Асен Василев слива НАП и митниците в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция, която ще обедини Националната агенция за приходите и Агенция "Митници". Сред държавите в ЕС, които имат подобни единни структури са Дания, Естония, Ирландия, Испания, Литва, Полша, Португалия, Словакия и Унгария.

Заради преструктурирането министърът на финансите Асен Василев назначи досегашния директор на Агенция "Митници" Павел Тонев за свой съветник. Той ще подпомага работата по създаването на единната  агенция. Директор на митниците става досегашният заместник изпълнителен директор на ведомството Петя Банкова.

Промени има и в ръководството на Агенцията за държавна финансова инспекция. От днес Илка Димова е новият директор, а досега заемащият длъжността Стефан Белчев се връща в системата на  финансовото министерство.

Целта е оптимизиране на работата и процесите по извършване на финансови инспекции да отговорят на най-добрите европейски практики, посочват от министерството.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


3
3 rate up comment rate down comment 2
Хитрец
преди 2 месеца
Правилно- вместо да облизва две каци с мед едновременно и да бърка ту в едната, ту в другата, Асенчо ги обединява в една и граби с пълни шепи. " Уж проявява "нулева толерантност към корупцията", а впоследствие се оказва, че корупцията се " бори" сама със себе си. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 1
Продължаваме реформа
преди 2 месеца
Вече наструхвам като чуя нещо такова. У нас реформа е да преименуваш изпълнителна агенция в министерство или братно. Може и само заглавието. Да размениш шефовете на две съседни структури. Да ги преместиш в друга сграда или в друг град. Страшни реформатори сме... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
Анди
преди 2 месеца
Великият комбинатор, прави поредната си пpocтотия! Сигнализирай за неуместен коментар