Очаква ни облачен вторник, а до часове посрещаме отново и сняг

Максималните температури ще са до 14 градуса

20.02.2024 | 07:25 Редактор: Толя Стоянова

Денят ще започне с минимални температури от 2 до 7 градуса, по Черноморското крайбрежие до 3-4 градуса. Над страната ще бъде облачно. Слаб дъжд се очаква в югозападните райони, а в планините ще вали мокър сняг. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от северозапад.

Максималните температури в страната ще са от 10 до 14 градуса, по Черноморието до 11. Над планините ще има значителна облачност. Слаби валежи се очакват в Пирин и Рила с очаквана нова снежна покривка до 1-2 см. Вятърът по високите части над 2200 м височина ще бъде умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина - около -7 градуса, а на 1500 м до 2, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В сряда дъжд и сняг ще има в западните и централни райони, слаб мокър сняг се очаква в Пирин и в Рила, а новата снежна покривка ще бъде с дебелина до 2-3 см. По-съществени валежи от сняг се очакват от 25 до 27 февруари, с нов сняг в планините до 15 см. В четвъртък и петък облачността ще бъде разкъсана и на много места ще има повече слънчеви часове, а максималните температурите ще тръгнат леко нагоре.

Гледайте цялата прогноза във видеото.