Дъждовно начало на седмицата с максимални температури до 10-15 градуса

В четвъртък и петък ще има повече слънчеви часове

19.02.2024 | 07:01 Редактор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални температури в страната от 2 до 9 градуса, по морето ще бъдат до 5-6 градуса. Над страната ще бъде облачно и дъждовно, главно преди обед в западните и централни части. 

Слаб дъжд се очаква в ниските места, а в планините - мокър сняг. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 километра в част и ще бъде от изток. Максималните температури в страната ще са от 10 до 15 градуса, по Черноморието до 9-10, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има значителна облачност. Слаби валежи се очакват в Стара планина с очаквана нова снежна покривка до 2 см. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от север-северозапад и със скорост до 40 километра в час. 

Във вторник ще превали в югозападните и южните райони, като има условия за поледици по пътните настилки. В сряда слаб мокър сняг се очаква в Пирин. В четвъртък и петък облачността ще бъде разкъсана и на много места ще има повече слънчеви часове, а максималните температурите ще тръгнат леко нагоре.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR