Нинова обвини Борисов в предателска политика с мигранти

"Ако нямаше нещо гнило - с лекота щяхте да ги поканите и да ги чуем", каза лидерът на БСП

14.02.2024 | 11:26 Редактор: Вяра Димова
Нинова обвини Борисов в предателска политика с мигранти

Отказът да подкрепите изслушване на министрите и на председателя на Външната комисия в Народното събрание, мълчанието, което от няколко дни цари по повод връщането на мигранти само засилва страховете на хората и усещането, че тук има нещо гнило. Ако нямаше нещо гнило – с лекота щяхте да ги поканите и да ги чуем. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

"Тази случка има история. Когато сглобката обяви, че е подписано споразумението в Австрия, скри от българското общество, че Съветът на ЕС е приел допълнителен протокол. Ние от БСП извадихме този протокол и го показахме. Тогава сглобката ни обвини в лъжа, манипулация и всяване на страхове. В този допълнителен протокол пише, че се задължаваме да приемем неограничен брой афганистанци и сирийци, да дадем отговор в 3-дневен срок, да се приемат в 30-дневен срок. Тогава скрихте и мълчахте", подчерта тя.

Нинова е категорична: "С това решение, с това споразумение и с този допълнителен протокол вие признахте, че България е втора ръка държава в ЕС, че не е равнопоставен член на ЕС и че българските граждани са втора ръка европейски граждани. Това е антиевропейско поведение".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)