МВР: Недопустимо е блокирането на ГКПП

Полицията си запазва правото да предприеме мерки за предотвратяване на подобни прояви

10.02.2024 | 15:28 Редактор: Деси Николова
МВР: Недопустимо е блокирането на ГКПП

Относно проведените днес, нерегламентирани протести на няколко гранично-пропускателни пункта в страната от привърженици на политическа партия, Министерството на вътрешните работи призовава всеки български гражданин към спазването на Закона за събранията и митингите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Предвид нарушаването на обичайния ритъм на работа и на реда около граничните пунктове Лесово, Кардам и Калотина, полицията си запазва правото да предприеме мерки за предотвратяване и недопускане на следващи подобни противозаконни прояви", допълниха от МВР.

Блокади на гранични пунктове бяха организирани днес и от партия "Възраждане". 

Демонстранти блокираха и пътищата към пунктовете "Лесово" на българо-турската и "Йовково" на българо-румънската граница. Дълги колони от автомобили се образуваха на пътя към граничния пункт "Калотина". Протестиращите пропускаха поетапно превозни средства в двете посоки, съобщи БНР.

За действията си от партията посочиха редица мотиви, сред които и решението на Конституционния съд, с което беше потвърдено, че референдум за запазване на българския лев няма да бъде провеждан. 

От "Възраждане" се опасяват за бъдещето на предприятията от Маришкия басейн, евентуалното изграждане на ветрогенератори в морето и мигрантския проблем.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Наглите
преди 2 месеца
То и нарушаването по Конституцията е " недопустимо", но МВР може да го обясни на МС, НС и Конституционния съд, които въведоха " режим на пълномощията" в полза на сглобката, която иззе народния суверенитет, прогласен в чл.1 от Конституцията. След като властта едностранно отмени народния суверенитет и погази обществения договор, защо обществото трябва да се подчинява на правния произвол на посолствената сглобка? Сигнализирай за неуместен коментар