Слънчев и топъл петък, следобед облачността ще се увеличава

През следващите дни времето ще бъде динамично

09.02.2024 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални температури в страната от 3 до 6 градуса, в западните полета на места около 1 градус, в североизточните райони и по морския бряг - до 8-9. Преди обед над страната ще бъде слънчево. 

Следобед от запад на изток облаците ще се увеличат. Повече облаци ще има над западните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 14 до 19 градуса, на север от планините, в Дунавската равнина на места до 20-21, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През следващите дни времето ще бъде динамично с разкъсана облачност и вятър от югозапад. В събота и неделя в планините ще духат силни южни ветрове, които ще топят снежната покривка по високите места. 

Дневни температури в населените места на север от планините ще се повишат до 22-24 градуса. В неделя през нощта ще завали дъжд в югозападните райони. В началото на следващата седмица ще се установи дъждовно време. В планините ще вали мокър и тежък сняг. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.